Click for Irbid, Jordan Forecast

HUBUNGI SAYA DI hjhgenius@gmail.com UNTUK KETERANGAN LANJUT!!!
Click Here to Visit malaysia blog blogger

Perempuan tak pandai simpan rahsia?

Selasa, Disember 22, 2009

Perkara yang dianggap rahsia tetap rahsia. Kalau kita ada masalah dengan suami, biarlah ia menjadi rahsia dan selesaikanlah melalui pendekatan menarik rambut dalam tepung. Janganlah bila didedahkan semuanya, masalah itu menjadi bertambah kusut.
Selain itu, ada pula kaum wanita yang suka sangat cerita rahsia orang lain, dalam istilah mudah mengumpat. Walaupun orang yang menceritakan rahsia itu mahu ia dirahsiakan tetapi kesudahannya satu pejabat tahu.
Sepatutnya apabila orang menceritakan sesuatu perkara yang dianggap rahsia, kita harus menjaga amanah tersebut bukannya menceritakan kepada orang lain sesuka hati.
Sebab itulah tahap menyimpan kerahsiaan di kalangan kaum wanita agak rendah berbanding lelaki. Ini fakta, Bukan tuduh sebarangan, kalau tak percaya kajilah, siapakah golongan paling ramai mendedahkan sesuatu rahsia terutamanya melibat soal peribadi termasuk rumah tangga.
Oleh itu saya berharap, perempuan yang ada 'penyakit' tak tahu siapa rahsia ini, belajar-belajarnya untuk mengawal diri. Kalau hari ini kita tidak boleh menyimpan rahsia orang, mungkin satu hari orang tidak boleh menyimpan rahsia kita.
Janganlah seronok sangat mendedahkan sesuatu perkara yang dianggap rahsia kerana kesannya amat buruk.

0 ulasan:

Related Posts with Thumbnails

Ukur Kelajuan Blog Anda

Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)
 
(eg: hjhgenius.blogspot.com.)    
 

 
AHLEN © 2008 Por Dekma